Kúpiť zimné korčule – e-shop

Sprievodca výberom
korčúľ 2v1


Korčule 2v1  >  Na dovolenku aj s korčuľami. Parádne vychádzky si doprajete takmer všade

Na dovolenku aj s korčuľami. Parádne vychádzky si doprajete takmer všade

Česko, Rakúsko, Poľsko a ďalšie európske krajiny lákajú na vychádzky na kolieskových korčuliach. Kam si vziať korčule na dovolenku?

Mnoho turistov trávi svoju dovolenku aktívne. Ak opomenieme vysokohorských turistov, ktorí potrebujú pre svoju dovolenku úplne iné obutie, tak všetkým ostatným sa budú hodiť do kufra aj inline korčule.

Dnes sa zameriame na Rakúsko, ktoré je častým cieľom letnej dovolenky vďaka množstvu jazier a krásnym scenériám rakúskych Álp. Ale na svoje si prídu inline korčuliari napríklad aj v hlavnom meste - vo Viedni.

Dunajská cyklotrasa a tie ďalšie

Legendárna cyklotrasa pozdĺž európskeho veľtoku je obľúbeným cieľom milovníkov inline skatingu. Okrem Rakúska sa na nej prejdete aj v susednom Maďarsku.

Ale späť do Rakúska.

Pre inline korčule sa obzvlášť hodí časť medzi Grein a Ybbs / Donau na južnom brehu rieky. Cesta vedie romantickým pobrežím Dunaja cez Hößgang do Freyensteinu.

V Hornom Rakúsku je zase obľúbenou časťou úsek z Passau do Schlögenu, dlhý necelých 40 km. A to už je poriadna prechádzka!

Jazerá okolo Salzburgu ponúkajú tiež niekoľko možností pohodovej in-line jazdy.

Pozdĺž Wolfgangsee: zo St. Gilgen až k Abersee je trasa dlhá necelých 6 km, asfaltová dráha bez prevýšenia vám ponúka trasu pozdĺž jazera až k hostincu Gamsjaga, kde sa môžete na terase občerstviť, a potom pokračovať ďalej až do obce Strobl (Abersee).

z Thalgau do St. Lorenz, ďalej potom pozdĺž jazera Mondsee až do Scharflingu vedie asi 14 km dlhá trasa pozdĺž spomínaného jazera, ktoré je tiež obľúbeným cieľom českých turistov.

V Tirolsku sa zase môžete prejsť okolo jazera Achensee. Trasa dlhá asi 8 km je obľúbená aj u začiatočníkov a uchváti vás predovšetkým nádherná príroda.

Trasy vo Viedni

A na záver tá sľubovaná Viedeň. Nádherné mesto na Dunaji láka aj korčuliarov na kolieskach.

Donauinsel (Dunajský ostrov) je ideálny pre inline korčule. Ponúka až 21 km dlhých z veľkej časti kvalitne asfaltovaných trás. Prater Hauptallee je asi 4 km dlhá trasa, ktorá je osvetlená pre večerné korčuľovanie. Dá sa jazdiť aj v mestskom centre, napr. v 1. okrese (Innenstadt). Samozrejme, s ohľadom na okoloidúcich a bežnú prevádzku.

Korčule 2v1 pre dievčatá i ženy - Action Pinkola

Tieto korčule s nastaviteľnou veľkosťou (čísla 27 až 42, vždy v rozmedzí 4 čísel, teda napr. 27 až 30) využijete v čase letnej i zimnej dovolenky. V lete nasadíte kolieska a brázdite cyklotrasy, v zime ich vymeníte za kvalitné nože a vyjdete si na klzisko. Veľkosť sa jednoducho nastavuje pomocou páčky a vďaka rozsahu 4 čísel vydrží bez problémov aj tri sezóny. Investícia potom vychádza veľmi dobre a nezaťaží toľko rodinný rozpočet.

Výhodou je systém pre správne držanie členku, komfortná vnútorná výstelka Comfort Fit, ktorá padne každej nohe a obojstranná bezpečnostná pracka MicroLock pre korčuľovanie bez zranení.

Zdieľajte článok



Odporúčame korčule 2v1






Ďalšie novinky

Okolo Lipna na in-line korčuliach

Svoje korčule, či už klasické inline alebo univerzálne korčule 2v1, si môžete vyskúšať na obľúbenej trase okolo juhočeského Lipna.

Známe značky korčúľ 2v1

Obouživelné korčule 2v1 ponúka na trhu rad značiek, výrobcov a predajcov. Ich výhodou je univerzálnosť a v spojení s nastaviteľnou dĺžkou topánky aj úspora financií.

všetky novinky